Hubert Topke
Hubert Topke
vrijdag 14 juni
goede morgen
Welkom in Lede
Lede is een rustige, landelijke gemeente met iets meer dan 17.000 inwoners, centraal gelegen tussen Gent, Aalst en Dendermonde.

Lede heeft ideale verbindingen met De Lijn naar alle omliggende gemeenten, met spoor en autosnelwegen naar alle kleine en grote steden.

Lede biedt u een aangename woonomgeving met veel groen, uitgebreide onderwijsnetten, gespecialiseerde handelszaken en supermarkten, een waaier van actieve jeugd-, sport- en culturele verenigingen …

Maak ook kennis met het historisch verleden en de eeuwenoude tradities van onze gemeente en u zult overtuigd zijn dat het hier goed is om wonen.

Met deze eerste reeks foto's wil ik u een korte wandeling laten maken door mijn geboortegemeente Lede, aangevuld met een brokje geschiedenis.

Wat later volgen dan de deelgemeenten Impe, Oordegem, Papegem, Smetlede en Wanzele, - die mij even lief zijn natuurlijk - met nog meer foto's van Lede zelf.

Na enige tijd kan ik u dan met dit "fotoalbum-met-geschiedenisboek" laten genieten van onze gemeente zoals wij dat dagelijks kunnen doen.


naar begin vorige 5 foto's vorige foto slideshow volgende foto volgende 5 foto's naar laatste

 
© copyright 2024 Hubert Topke